ÄÄPULA – Poikkitieteellinen spektaakkeli

Fiilistellään vielä kerran Kopulan menneitä tapahtumia, sillä Iiris on jälleen täällä tapahtumareportaasin kanssa! Tällä kertaa hän kertoo meille ÄÄPULA-tapahtumasta, jonka Kopula järjesti yhdessä logopedian ainejärjestö Äänen kanssa 12.4.2022. Ensi syksynä on luvassa varmasti yhtä hauskoja tapahtumia!

Logopedian ja suomen opiskelijoiden yhteinen odotus päättyy vihdoinkin, sillä Ääpula on täällä tänään! Viikko on kulunut raivokkaasta lumimyräkästä, joka toi valkoisen takatalven Tampereelle, mutta nyt aurinko häikäisee väkijoukkoa, joka laumana odottaa Hämeenkadulla Heidi’s Bier Barin oven edessä kellon lyömistä kuusi. Ja pian kello lyö, ja siniset ja turkoosit haalarit sukeltavat värivaloihin. Seuraamme ääntä (pun intended) ja kiipeämme yläkertaan.

Ääpulan ovat alun perin suunnitelleet edellisen vuoden tapahtumavastaavat, sillä tätä iltaa piti viettää jo viime syksynä. Tapahtuman suosio kuitenkin yllätti järjestäjät, ja tilanpuutteen vuoksi Ääpula siirrettiin seuraavaan kevääseen. Nyt tästä illanvietossa ovat vastuussa uusien hallituksien tapsat, jotka seisovat rivissä karaokekorokkeella ja toivottavat molemmat ainejärjestöt tervetulleiksi Äänen ja Kopulan yhteiseen illanviettoon.

Paikalla on kolmisenkymmentä henkeä, jotka juttelevat, tutustuvat, hakeutuvat pöytiin ja hakevat siinä välissä itselleen juotavaa baaritiskiltä. Vissyä, kokista, olutta… Sekä Äänen että Kopulan tapahtumavastaavat ovat kirjoittaneet vastakkaiselle ainejärjestölle tietovisakysymyksiä omasta alastaan, ja niiden avulla kisaillaan leikkimielisesti joukkueiden tietämyksestä. Voittajat julistetaan, ja he saavat ilmaiset haalarimerkit palkinnoksi. Haalarimerkkejä on tässä tapahtumassa myös myynnissä ihan jokaiselle osallistujalle.

Ilta etenee, kuulumisia vaihdetaan, uusia tuttuja löydetään. Tiskillä on vino pino lautapelejä, joita jotkut hakevat pelatakseen niitä. Musiikki pauhaa, mutta onneksi juhlapaikkamme vieressä on rauhallisempi tila, johon korviaan voi halutessaan mennä lepuuttamaan. Beer pong -pöytäkin houkuttelee pelaajia ympärilleen. Jotkut intoutuvat laulamaan karaokea.

Vähitellen väki vähenee. Työaamut ja muut menot houkuttelevat opiskelijat koteihinsa nukkumaan, vaikka osa jääkin juhlimaan yöhön asti. Kiitos Kopula, kiitos Ääni! Nämä kaksi Tampereen pientä ainejärjestöä ovat yhdessä aivan lyömätön pari.

Kirjoittaja: Iiris Mursunen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s