Tunnelmia orientaatioviikolta + fuksin kuulumiset

Syyslukukausi 2022 on vihdoin alkanut, mikä tarkoittaa myös sitä, että Kopulan uudet fuksit ovat saapuneet! Fuksit aloittivat opintonsa hieman aikaisemmin kuin muut orientaatioviikon merkeissä. Nyt saamme kuulla tuutorivastaava Sannin reportaasin fuksiviikosta, ja tämän jälkeen pääsemme myös tutustumaan hieman tarkemmin yhteen fukseistamme!


Kopulan fuksien orientaatioviikko käynnistyi maanantaina 22.8. ryhmäytymisellä ja kampuskierroksella. Hauskoissa ryhmäytymistuokioissa fuksit pääsivät jo hieman tutustumaan toisiinsa ja esimerkiksi keskustelemaan mielipiteistään tuutoreiden esittämiin aiheisiin. Tuutorit kierrättivät fukseja pienissä ryhmissä keskustakampuksella, minkä jälkeen suunnattiin Teerenpeliin jatkamaan tutustumista. 

Tiistaina oli suomen kielen opintosuunnan tervetulotilaisuus, jossa henkilökunta esittäytyi ja fuksit saivat tärkeää tietoa esimerkiksi kandi- ja maisterivaiheiden tutkintorakenteista sekä opintojen ohjauksesta. Lisäksi tuutorit esittäytyivät ja jakoivat omia kokemuksiaan suomen kielen opinnoista. Tilaisuudessa tutustuttiin ja ryhmäydyttiin pienryhmäkeskustelujen kautta. Myöhemmin päivällä fuksit osallistuivat pienissä ryhmissä kampussuunnistukseen, minkä jälkeen heille järjestettiin etänä lukkarihelppi kurssi-ilmoittautumisten tueksi.

Keskiviikkona fuksit osallistuivat etänä kielten tutkinto-ohjelman tervetulotilaisuuteen ja pääsivät myöhemmin päivällä kiertämään yliopiston palvelumessuja keskustakampuksella. Messuja kierrettiin tuutoreiden johdattamissa pienryhmissä, ja fuksit saivat tietoa esimerkiksi yliopiston ohjauspalveluista ja SportUnista. Päivä jatkui yhteisellä lounaalla, ja osa fukseista jäi istumaan iltaa tuutoreiden kanssa Telakalle.

Fuksit pääsivät sovittamaan haalareita torstaina, kun tuutorit järjestivät ainejärjestötilassa haalarisovituksen. Tarjolla oli myös ravitsevaa aamupalaa eli karjalanpiirakoita ja hedelmiä. Tästä jatkettiin kaupunkikierrokselle, jolla fukseille esiteltiin hieman Tamperetta keskustan tuntumassa. Kierros päättyi keskustorille, missä fuksit ja tuutorit söivät yhdessä lounasta ravintola Frenckellissä. Myöhemmin illalla etkoiltiin ennen Kolmio-bileitä, joille osa fukseista ja tuutoreista suuntasi yön pimetessä.

Fuksit ja tuutorit perinteisellä kaupunkikierroksella.

Perjantaina tuutorit järjestivät fukseille parin tunnin mittaisen kyselytuokion. Fuksit olivat saaneet orientaatioviikolla lähettää anonyymejä kysymyksiä koskien esimerkiksi tulevia opintoja, sivuaineita sekä ainejärjestötoimintaa. Kysymyksiin olivat tilaisuudessa vastaamassa tuutorit sekä suomen kielen lehtori ja ohjausvastaava. Fuksit esittivät myös tilaisuudessa aktiivisesti kysymyksiä, ja yhdessä pohdittiin muun muassa sitä, missä vaiheessa tiettyjä opintoja kannattaa suorittaa. Orientaatioviikko huipentui sunnuntaina retkeen Pyynikille! Aluksi fuksit ja tuutorit kokoontuivat keskustorilla, minkä jälkeen he suunnistivat yhdessä Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan. Munkkikahvien jälkeen palattiin takaisin keskustaan kivoja maisemareittejä pitkin.

Kirjoittaja: Sanni Lindholm


Fuksi-Emmin kuulumiset

Miksi hait opiskelemaan suomen kieltä?

Oon aina halunnut opiskelemaan Tampereelle, koska Tampere on niin ihana kaupunki. Luova kirjottaminen ja äidinkieli on aina ollut lähellä sydäntä, jonka takia halusin opiskella jotain niihin liittyvää. Kirjallisuus ei kuitenkaan ole oma juttu, vaikka tykkäänkin lukea. Sen takia päädyin hakemaan journalismiin ja suomen kieleen, joista pääsin opiskelemaan suomen kieltä.

Miten orientaatioviikko meni ja mikä oli hauskinta orientaatioviikossa?

Orientaatioviikko oli todella mukava ja informatiivinen. Kaikki tärkein kerrottiin, mutta semmoisella tahdilla, että asiat myös jäi mieleen. Mukavinta oli yhdessä oleminen ja reissu Pyynikille. Orientaatioviikon aikana ohjelmaa oli laidasta laitaan ja varmasti kaikille löytyi mukavaa tekemistä.

Mitä odotat eniten fuksivuodelta?

Eniten odotan kaikkia mielenkiintoisia luentoja, hauskoja tapahtumia ja haalareita. Odotan myös uusiin ihmisiin ja uuteen kaupunkiin tutustumista.

Kiitos Sannille tapahtumareportaasista, ja tervetuloa Kopulaan Emmi sekä kaikki muut Kopulan fuksit! Teillä on edessä huikea vuosi!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s