Esittelyssä Kopulan uudet tuutorit!

Lukuvuoden 2023–2024 uudet tuutorit esittäytyvät! Suomi-ilmiö esitti heille seuraavat kysymykset:

  1. Mikä on nimesi? Mistä olet kotoisin? Kuvaile itseäsi ja kiinnostuksen kohteitasi. 
  1. Mikä on parasta suomen kielen opiskelussa? Mikä on suosikkisi suomen kielen perusopintojen kursseista? Mitä sivuaineita olet opiskellut / opiskelet / haluaisit opiskella? 
  1. Vinkkejä ja terveisiä uusille fukseille?

Tuutorivastaavat

Mä oon Venla, Kopulan toinen tuutorivastaava. Kotoisin oon Salosta. Sanoisin olevani ainakin empaattinen, herkkä, hauska, vähän höpsö ja hajamielinen, mutta kuitenkin myös tunnollinen ja tosi tarkka. Mun kiinnostuksen kohteisiin kuuluu aika monta asiaa, mutta tärkeimmät niistä on ehkä kissat ja eläimet yleisesti, astrologia, kaikki vaaleanpunaisen väriset asiat ja esineet, musiikki (erityismaininta tietenkin obsessiolleni Lady Gagaa kohtaan) ja kaikenlaiset huvipuistot ja vastaavat paikat. 

Suomen kielen opiskelussa on niin paljon kivoja juttuja, että mun on vaikea nimetä yhtä parasta asiaa. Ehkä sellainen yleinen kielen ja sen piirteiden syvempi ymmärtäminen. Mun lempparit perusopintojen kursseista oli äänne- ja muotorakenne sekä kielen variaatio -kurssit. Sivuaineena opiskelen viestintää. Mua kiinnostaa myös mm. asiantuntijaviestintä ja sukupuolentutkimus. 

Uusien opintojen aloittaminen on varmasti jännittävää, mutta me tuutorit ja tuutorivastaavat ollaan auttamassa teitä kaikessa opintoihin, yliopistokulttuuriin ja opiskelijaelämään liittyvässä ❤ Odotan innolla teidän tapaamista ja ensi syksyä!

Moikka! 

Mä oon Sofia, toinen tuutorivastaavista. Oon kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Jalasjärveltä. Tampereella oon asunut nyt kohta kaksi vuotta. Mä oon ihmisenä tosi tunnollinen ja järjestelmällinen, ja lisäksi mä innostun helposti vähän kaikesta. Tykkään harrastaa liikuntaa, neuloa ja valokuvata.  

Suomen kielen opiskelussa parasta on se, kun tässä oppii näkemään suomen kielen ihan uudesta näkökulmasta. Mun lemppari suomen kielen peruskursseista oli Kielen variaatio. Sivuaineina mä opiskelen viestintää, viron kieltä ja kasvatustieteitä. Näiden lisäksi kiinnostaa myös ainakin kirjallisuustiede, journalistiikka, markkinointi ja valtio-oppi. 🙂 

Terkut uusille fukseille: Jo orientaatioviikolla kannattaa olla avoimin mielin ja osallistua kaikkeen itseä kiinnostavaan! Syksyllä nähdään! 

Tuutorit

Heippu! Mun nimi on Janina, oon 22 vuotta ja kotoisin oon Tampereen Hervannasta!! ❤ Innostun ihan kaikesta vähän turhankin herkästi, ja tykkään olla monessa mukana. Mun ystävät kutsuu mua usein hauskaks, ja haluun uskotella itelleni että se on absoluuttinen totuus. Mun ihan lempiasioita opiskelijatapahtumien ja kavereiden lisäks on auringonlaskujen jahtaaminen, isävitsit, kivat kirjat ja vadelmajogurtti-suklaajätski!  

Suomen kielessä ja se on opiskelussa parasta on päästä ihan kielen juurille kaikissa sen olomuodoissa. Oon kovin pohdiskeleva tyyppi, ja sen takia perusopinnoista mun lemppariks nousi ehdottomasti merkitys. Kyseinen kurssi haastoi ja antoi PALJON tilaa omalle ajattelulle mutta samalla kuitenkin opetti myös hurjasti. Sivuaineina mulla on viestintää ja hiukan myös markkinointia :’) 

Terkkuja fukseille: Rohkeesti vaan kaikkeen mukaan! Kopulassa on tosi mukavaa ja vastaanottavaista porukkaa, johon kannattaa ehdottomasti lähteä matalalla kynnyksellä tutustumaan. Ennen kaikkea kannattaa ottaa ilo irti orientaatioviikosta ja uudesta koulupaikasta oma jaksaminen ja mielenkiinnon kohteet edellä!! <3   

Mää oon Sara, 21-vuotias suomen kielen opiskelija Sastamalan Mouhijärveltä. Asustelen siellä yhä neljän kissan ja yhden miehen kanssa. Mua kiinnostaa melko monenlaiset asiat, mut maininnan arvoisia vois olla vaikkapa ristisanatehtävät, videopelit, äänikirjat ja podcastit. Lisäks mää harrastan sienestämistä, politiikkaa, viinejä ja matkustelua kukkaroni sallimissa rajoissa. 

Suomen kielen opiskelussa on ehdottomasti parasta sen monipuolisuus; jo ekan vuoden aikana mä oon opiskellut suomen kielen perusopintojen lisäksi mm. viroa, kasvatustieteitä, viestintää, erityispedagogiikkaa ja kirjallisuutta! Perusopinnoissa aluksi takkuilin merkityksen kurssin kanssa, mutta loppua kohden rupesin tykkäämään siitä kovasti! Lisäks murteet ja puhutun kielen käyttö kiinnostaa mua kovasti, nii oon tykännyt myös kielen variaatiosta. Aiemmin jo vähän sivusinkin mun sivuaineita, mutta kasvatus- ja opetusala kiinnostaa mua aiemman työkokemuksen takia kovasti! Kaikki kortit on kuitenkin vielä sinänsä avoinna, joten saapa nähdä mitkä kurssit vie mut mennessään. 

Mun vinkit uusille fukseille on kokeilla rohkeesti kaikkea mikä vähänkin kiinnostaa ja osallistua reippaasti omana itsenään erilaisiin tapahtumiin! Heti ei tarvi tietää mitä haluaa, eikä itteensä tarvi rikkoa opiskelun takia. Lisäks, opiskelu on paljon mukavampaa ystävien kanssa, eli tutustu ihmeessä uusiin tyyppeihin! <33 

Heips! Mä oon Anni ja oon alun perin lähtöisin Espoon Nuuksion metsistä. Tampereella oon kuitenkin asustellut jo kohta kolmisen vuotta. Opiskelen suomea pääaineena nyt ensimmäistä vuotta, mutta opiskelin kirjallisuutta parisen vuotta jo ennen kun löysin tieni Kopulaan. Harrastelen kaikenlaista liikunnasta ja eräilystä kulttuuriin ja taiteeseen. Tykkään jutella mukavia ja siemailla hyvää viiniä. Kahvikin kelpaa.  

Suomen kielen opiskelu on parasta. Kieli on läsnä ihan meiän jokaisen arkipäivässä, mutta sitä tulee harvemmin ajateltua sen enempää. Siks onki niin ihanaa välillä miettiä kieltä vähän syvällisemmin. Jokainen kurssi auttaa ymmärtämään kieltä vähän uudesta näkökulmasta. Oma lemppari peruskursseista oli ehkä kielen variaatio. Sivuaineena oon pääasiassa jatkanut kirjallisuuden parissa.  

Uusille fukseille haluun sanoo et on tosi ok olla vähän pihalla ja eksyksissä. On myös ihan ok vielä yliopistossakin etsiskellä omaa polkuaan. Jos siis epäilet elämänvalintojasi niin tuu ihmeessä juttelemaan! 

Moikka! Mun nimi on Carolina, tutummin Caro, ja olen kotoisin Sipoon Söderkullasta. Tampereella olen asunut lähes kaksi vuotta. Rakastan haahuilla itsekseni ympäri Tampereen keskustaa kuulokkeet korvissa ja puuhastella kotona. Uusiin ihmisiin tutustuminen ja kaikenlaiset sosiaaliset tapahtumat ovat kuitenkin myös mun mieleen.  Mun kanssa voisi esimerkiksi kierrellä kirppiksiä, leipoa suklaakeksejä tai käydä pitkiä keskusteluja kahvikupin tai viinilasin äärellä.  

Suomen kielen opiskelussa parasta on se, miten jokainen kurssi omalla tavallaan herättää ajatuksia kielestä ja sen moninaisista vaikutuksista esimerkiksi ihmiseen ja tämän ajatteluun. Sanoisin, että mun lempikurssi perusopinnoista on Kielen- ja tekstinhuolto. Suomen kielen opintojen ohella olen opiskellut espanjaa, viestintää ja psykologiaa.  

Vinkkinä tuleville fukseille: Kannattaa ehdottomasti olla rohkeasti mukana orientaatioviikolla! Itseltäni jäi väliin flunssan takia kaikki paitsi yksi orientaatioviikon tapahtumista, ja se harmittaa edelleen. Orientaatioviikko on mahtava tilaisuus jo heti alussa tutustua uusiin ihmisiin, yliopistoon ja Tampereen kaupunkiin <3.  

Moikka! Oon Iiris ja alun perin kotoisin Hämeenlinnasta, mistä muutin Tampereelle loppukesällä 2021. Rakastuin tähän paikkaan heti, enkä aio lähteä! <33 Oon sellanen tyyppi joka mielellään lähtee mukaan kaikkeen, missä saa ihmisten kanssa jutella ja puuhailla. Tykkään monen tyylisestä musasta ja siitä puhumisesta, ja paljon muustakin taiteesta nautin. Harvemmin stressaan opiskeluita mut nyt esim. stressaan, että mitä tähän pitäs kirjottaa. Tykkään syödä mökillä mustikkamaitoa! 

Parasta suomen opiskelussa on se, kun ympärille saa tuttuja, jotka on samoista asioista kiinnostuneita. Voi käydä keskusteluja kieliopista ihan täysin epäironisesti jossain bileiden jonossa (huom. tätä tapahtuu oikeasti). Tää on pieni mutta sisukas ja lämmin yhteisö. Merkitys oli ehdottomasti mun suosikki perusopinnoista, koska se oli niin ihanan mahdotonta filosofiaa. Toiset rakastaa, toiset inhoaa sitä. 

Jos tiiät, että suomen kieli on sun ala, niin tervetuloa peremmälle! Täällä kaikki järjestyy ja tuutorit auttaa ja on kivaa. Jos et oo ihan varma vielä tästä pääaineesta, niin ei hätää. Suomen opinnoista on pelkkää hyötyä, vaikka päättäsitkin jossain kohtaa vaihtaa. Tuu vaan kattomaan ja tutkimaan aluksi. 

Moi! Oon Emmi. Oon syntynyt Rovaniemellä, mutta oon asunu suurimman osan elämästäni Oulussa. Tampereelle muutin opiskelemaan. Pelaan lentopalloa ja sen lisäksi vaellan ja luen. Tykkään myös leipoa ja tehä käsitöitä. Oon sosiaalinen ja omasta mielestäni hauska.  

Suomen kielen opinnoissa on parasta tutkinnon monimuotoisuus. Sivuaineilla pystyy vaikuttamaan tosi paljon uramahdollisuuksiin ja suomen kielen kurssejakin saa joissain määrin valita oman maun mukaan. Itse olen sivuaineena opiskellut journalismia, kriminologiaa sekä ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta. Sen lisäksi mua kiinnostaa viestintä. Perusopinnoista oma lemppari oli varmaan kielen- ja tekstinhuolto.  

Vinkkejä ja terkkuja fukseille: tosi kiva päästä tutustumaan kaikkiin uusiin fukseihin. Aluksi kaikkia jännittää, mutta yliopistossa opiskelu on oikeesti aika mukavaa.  

Helouu! Oon Anna-Lydia, kavereiden ja oikeestaan kaikkien muidenki kesken Lyyti, ja opiskelen suomen kieltä nyt ekaa vuotta. Oon kotoisin Varkaudesta, ja muutin Tampereelle koulun perässä muutaman työntäyteisen välivuoden jälkeen loppukesästä 2022. Omasta mielestä oon ihan kiva, kiltti, hauska ja sellanen helposti lähestyttävä tyyppi. (-: Vapaa-ajalla tykkään prokrastinoida tärkeiden hommien tekemistä esimerkiks siivoomisella ja salireenillä. ❤  

Suomen opinnoissa parasta (tapahtumien lisäks) on päästä analysoimaan ja tutkimaan kielen semantiikkaa ja sen vaikutusvaltaa yhteiskunnassa ja erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Perusopinnoista suosikiks voisin siis nostaa vaikka merkityksen kurssin, joka samaan aikaan ihastutti mut kieltämättä paikoitellen myös vihastutti. Sivuaineiksi oon tällä hetkellä valinnut psykologiaa, viestintää ja kriminologiaa. Näiden lisäksi kiinnostais myös ehkä journalistiikka ja sukupuolentutkimus! 

Terkkuja fukseille: jännittäminen ja hukassa olemisen tunne kuuluu asiaan! Ei mittään hättää, kaikesta saa ja pitää kysyä eikä tyhmiä kysymyksiä oo (t. kokemusasiantuntija) Itseä kiinnostaviin juttuihin kannattaa ehdottomasti lähtee rohkeesti mukaan, mut samalla koittaa muistaa kans levätä. Tsemppiä, näkyillään syksyllä! ❤ 

Moiii! Mun nimi on Mai. Oon syntynyt ihan täällä Tampereella, ja oon viettänytkin koko tähänastisen elämäni tällä suunnalla. Oon melko tekeväinen ja kaikkeen helposti mukaan lähtevä. Tällä hetkellä aivan mun lempparijuttuja on jonkin sortin r&b-musiikki, juokseminen ja viherkasvit! Vapaa-aika mulla kuluu pitkälti kavereiden kanssa kahvitellessa, urheillessa ja aina silloin tällöin opiskelijameiningeissä. 

Mun mielestä parasta suomen opinnoissa on ollut huomata, miten monenlaisia ilmiöitä kieleen liittyy ja miten syvällisesti niitä on mahdollista ymmärtää. (En sano, että vielä ymmärtäisin, mutta ehkä (toivottavasti!!) vielä joskus…) 

Oma lempparini perusopintojen kursseista oli heti syksyllä opiskeltu Merkitys. Kurssilla tarkasteltiin kieltä melko erilaisesta näkökulmasta suhteessa muihin perusopintokursseihin, ja itse pidin sen sisältöjä tosi mielenkiintoisina!  

Suomen sivulla ehdin ensimmäisen vuoden aikana opiskella journalismia ja filosofiaa. Oon ajatellut suuntaavani pedagogisiin opintoihin, joita silmällä pitäen oon aloittanut myös kasvatustieteen ja kirjallisuustieteen opiskelun. 

Super siistii, että ootte päätyneet tänne! Tervetuloa Kopulaan <3! Ja vielä vinkki: Älkää huolehtiko liikaa etukäteen. Kaikki järjestyy ja selkenee kyllä sitten alun kaaoksen jälkeen!  

Heipsan!  

Oon tän tuutoriporukan toinen Sofia ja kotoisin Järvenpäästä. Muutin vuosi sitten Tampereelle aivan täysin turistina, en tuntenut täältä mitään enkä ketään, mutta tänne lähteminen oli kyllä mun elämäni paras päätös! Koen olevani helposti lähestyttävä, ja energiaa mulla yleensä riittää vaikka muillekin jaettavaksi. Rakastan inspiroivia kirjoja, haalarit päällä puuhastelua ja Domino-keksejä :’)  

Ihastun suomen kielen opiskeluun vaan päivä päivältä enemmän, meiän kieli on upee ❤ Kielitieteen opinnot haastaa ajattelemaan kieltä uudella tavalla, ja se on tosi avartavaa! Musta on myös ihanaa, miten omaa tutkintoa pystyy opintojen aikana muovata rauhassa tunnustelemalla eri juttuja, vaihtoehtoja on melkein rajattomasti. Mun perusopintojen lempikursseja on ollut äänne- ja muotorakenne ja lauserakenne. Haaveilen s2-opettamisesta, ja nää kurssit on tuonut kielen ymmärtämiseen paljon konkretiaa. 

Uusille fukseille: Uskokaa pois, mä muistan miten jännittävää opintojen aloittaminen on, etenkin uudessa kaupungissa! Näin vuoden kokemuksella sanon, että yliopistoelämä on ollut ainakin mun elämän parasta aikaa. Me tuutorit ollaan teidän apuna, ja koko Kopula ottaa kaikki uudet fuksit lämpimästi vastaan! ❤

Moikka! Mää oon Sonja ja opiskelen neljättä vuotta suomen kieltä. Olen alun perin kotoisin Nummelasta, mutta tosiaan Tampereella asustellut koko opiskeluiden ajan. Tykkään olla aina kaikessa mukana ja siksi oonkin usein joka paikassa tekemässä vähän kaikkea – oli se sitten tapahtuman järjestäminen, päiväkahvien keittäminen tai tuutorointi. Välillä haalin itselleni jopa vähän liikaakin hommaa, ja osittain siksi mä olen tulevana syksynä osa-aikainen tuutori! Lisäksi mä innostun helposti, on kyseessä sitten sateenkaari, ilotulitus tai ilmapallo. Kaikki käy.  

Suomen kielen opiskelussa on parasta se, että kaikki maailmassa tapahtuva liittyy kieleen. Kielellä on niin paljon eri ilmiöitä, ja niiden tutkiminen on todella kiinnostavaa! Mun lemppari peruskursseista on kielen- ja tekstinhuollon kurssi, jonka voisin käydä vaikka joka vuosi uudestaan. Sivuaineena mä oon opiskellu vaikka mitä! Muun muassa fonetiikkaa, viroa, psykologiaa, viestintää, kasvatustieteitä, kirjallisuustieteitä ja markkinointia on tullut tässä vuosien varrella opiskeltua.  

Moni teistä on uuden ja jännän äärellä, ja se on samaan aikaan ihanaa ja kamalaa. Me kaikki muistetaan millaista se on, joten me tuutorit ollaan teitä auttamassa. On ihan ok jännittää, kyllä asiat selkenevät ajan myötä! Tervetuloa Tampereelle, nähdään syksyllä ❤  

Moikka! Mä oon Minttu ja opiskelen nyt ekaa vuotta suomea. Oon alun perin kotosin Janakkalan suunnalta, mutta oon asunu Tampereella melkein koko elämäni. Tykkään auttaa muita ja oon aika helposti lähestyttävä ja mukava tyyppi. Mun illat kuluu yleensä jalkapalloa pelatessa tai katsellessa, mutta jos vapaa-aikaa senkin jälkeen jää, niin tykkään hengata kavereiden ja mun vanhempien koiran kanssa, lukee ja valokuvailla.  

Suomen kielen opiskelussa parasta on ehdottomasti meidän ihana ainejärjestö Kopula ❤ Mä ite jännitän aina kauheesti kaikkea uutta, mutta Kopulassa on tosi lämmin ilmapiiri, minkä ansiosta on tosi helppo lähtee mukaan kaikkiin tapahtumiin ja tutustua uusiin ihmisiin. Suomen kielen peruskurssit on mun mielestä ollut kaikki omalla tavallaan kivoja, ja suosikkia on aika vaikee valita, mutta kyllä se titteli taitaa mennä merkitykselle. Sivuaineina oon lukenu viestintää ja markkinointia, ja niiden parissa aion jatkaakin! 

Muistakaa, että on tosi ok jännittää opintojen alkamista! Suurin jännitys helpottaa varmasti orientaatioviikolla, mutta ei myöskään kannata panikoitua, jos vielä senkin jälkeen jännittää. Kaikki on alussa enemmän tai vähemmän pihalla, ja yleensä ne asiat kyllä selkenee ajan myötä. Hyvää kesää kaikille ja toivottavasti nähdään syksyllä Kopulassa! 

Moro! Oon Roosa ja opiskelen tällä hetkellä kolmatta vuotta ja toimin toista vuotta Kopulan puheenjohtajana. Oon paljasjalkainen tamperelainen, mutta parhaillaan muuttamassa pääkaupunkiseudulle. 
Oon ilmeisesti ihan hauska ja mukava tyyppi. Yritän ainakin olla helposti lähestyttävä ja ymmärtäväinen. Oon silti aika tulinen luonne ja mulla on vähän liikaa mielipiteitä asioista. 
Vapaa-ajalla luen ja katon sarjoja ja teen niin sanotusti ei mitään. Tykkään liikkua ja syödä hyvää ruokaa sekä olla ihmisten kanssa, mutta kaipaan omaa rauhaa todella paljon. 

Mulla on sivuaineina englanti ja jotain kirjallisuuden kursseja oon yrittänyt suorittaa. Tänä vuonna palasin myös opiskelemaan ranskaa monen vuoden tauon jälkeen. Suomen opinnoissa parasta on se, kuinka aina löytyy uusia juttuja. Ite oon kiinnostunut keskustelunanalyysista, mutta se ei tarkoita, etteikö kaikki olis niin kovin mielenkiintoista. Peruskursseista onkin jo aikaa, mutta kyllä mun lemppari taitaa olla merkityksen kurssi. 

Vinkkinä uusille fukseille sanon, että älkää ottako paineita opinnoista tai muustakaan opiskelijaelämästä. Kaikki lutviutuu ja varmasti löydätte kaikkea kiinnostavaa opiskeltavaa ja tekemistä ja ihmisiä elämäänne, vaikka aina ei tuntuisi siltä 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s